Experter varnar för nya Google Chrome

Datasäkerhetsmyndigheter i både Tyskland och Holland varnar nu konsumenter för att installera Googles pinfärska webbläsare Google Chrome. Även i Sverige tycker experter att vanliga användare ska hålla sig borta tills sökjätten lyckas få bukt med säkerhetsproblemen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Tidigare i veckan upptäcktes flera allvarliga säkerhetsbrister i sökjättens webbläsare – applikationen som ska ta upp kampen med Microsoft, Apple och Mozilla. Bland annat ska hackare ha kunnat ta över användares datorer. Google har även fått kritik för att man gjort anspråk på användarnas upphovsrätt samt att webbläsaren liknar ett spionprogram eftersom allt som skrivs i adressfältet i webbläsaren skickas till sökjätten, rapporterar Computer Sweden.

Efter att säkerhetsbyråer i både Tyskland och Holland gått ut och varnat konsumenter för att använda den betaversion som funnits att ladda ned på Google sedan en dryg vecka tillbaka tvingades sökjätten i går att lova att all information kommer att anonymiseras och inte sparas i kommersiella syften. Företaget tvingades även att ändra i användaravtalet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons