Expertens tips: 6 lysande vårviner

Foto: Alamy

Anders Melldén listar sex favoriter till våren – från läskande rosé till hallonfriskt Barbaresco.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 6

Kir-Yianni Assyrtiko 2019
Grekland, Florina
99 kr, nr 2338, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

En doft av sommar: nektarin, päron och blommor i en skönt fruktig men torr och syrarik stil som passar den smörstekta lunchfisken.

Annons
Annons

2 / 6

Winkl Sauvignon 2020
Italien, Alto-Adige
169 kr, nr 2799, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Sauvignon blanc i sitt esse – läckra äppeltoner, frisk syra och fylligt avslut i denna nya årgång. Lysande till grillad grön sparris med brynt smör.

Annons
Annons

3 / 6

Bisci Vigneto Fogliano 2018
Italien, Verdicchio di Matelica
195 kr, nr 93515, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Så gott och läskande av persika, citrus och aningen nötigt djup från ett par års mognad. Häll upp till räkpasta med färska örter.

Annons
Annons

4 / 6

Longview Nebbiolo Rosato 2020
Australien, Adelaide Hills
149 kr, nr 93429, rosé friskt & bärigt

Betyg: 5 av 6

Kul, ljusrosa och läskande rosé. Nebbiolodruvans blommiga parfym finns där, tillsammans med bra syra som matchar grillade snacksgrönsaker.

Annons
Annons

5 / 6

Prunotto Barbaresco 2018
Italien, Barbaresco
249 kr, nr 22013, rött stramt & nyanserat

Betyg: 6 av 6

Ny årgång av detta, för vinstilen, plånboksvänliga vin. Klingande ljus, hallonfrisk smak med krydda och strävhet som passar krämig kantarellpasta.

Annons
Annons

6 / 6

Montessu Agricola Punica 2017
Italien, Sardinien
159 kr, nr 95424, rött stramt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Värmande gott och seriöst grillköttvin i mörkfruktig stil med fina fattoner och viss mognad. Gjort av gänget bakom kultvinet Sassicaia.

Missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet från SvD Vin & Mat där vi varje vecka tipsar om spännande viner och härliga recept.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons