Annons

Experten varnar för bluffprodukt

Glaktozym marknadsförs som en produkt som gör att allergiker kan äta laktos eller mjölk- och glutenprotein.

Men produkten är sannolikt verkningslös och kan innebära stora risker. Nu kräver Konsumentverket att marknadsföringen ändras.

Publicerad
”Enzymer som bryter ner laktos, kasein (mjölkprotein) och gluten proteiner” står det i produktbeskrivningen för Glaktozym.
”Enzymer som bryter ner laktos, kasein (mjölkprotein) och gluten proteiner” står det i produktbeskrivningen för Glaktozym.

Produkten Glaktozym landade på Konsumentverkets bord sedan Livsmedelsverket uppfattat en homeopati-kliniks marknadsföring av tillskottet som otillbörlig och vilseledande.

”Enzymer som bryter ner laktos, kasein (mjölkprotein) och gluten proteiner” står det i produktbeskrivningen för Glaktozym.

Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons