Annons
X
Annons
X

Experten varnar för andelsboende

Ofta lever inte hotellet upp till beskrivningen i resekatalogen. Ett tips kan vara att se efter vad andra sagt om hotellet och undvika att köpa andelar i ett hus.

[object Object]
Poolen blir allt viktigare när vi väljer hotell. Foto: JOAKIM BORÉN

Du bokar ett charmigt hotell via nätet - men väl på plats håller det inte alls vad det lovade. Du ställs inför valet att acceptera en semester på ett undermåligt boende, eller att betala dubbla hotellkostnader.

– Vi får många anmälningar där folk har köpt paketresor och hotellet inte motsvarar beskrivningen när det gäller standard eller läge, säger Björn Kerlin på Allmänna reklamationsnämnden.

För att undvika de värsta hotellen kan det vara värt ett besök på sidor som Tripadvisor, för att ta del av andra besökares upplevelser. Har du bokat hotellet via ett svenskt företag kan du göra en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, men har du bokat hotellet själv via nätet blir det betydligt svårare att få någon ersättning.

Annons
X

En annan boendefälla som blivit vanlig i Spanien, och som kostat många svenskar mycket pengar, är att investera i andelshus, berättar Katarina Karlsson på Konsumentverket.

– Här ska man vara väldigt försiktig. Det har förekommit att man betalar höga kostnader varje år för ett hus som nästan alltid är fullbokat. Andrahandsmarknaden för andelarna är också riktigt dålig. Det är en riktig djungel, säger hon.

I veckan kommer nliv.se att ge er en artikelserie med de viktigaste tipsen inför semestern. Som läsare får då råd kring de
vanligaste semesterfällorna när du bokar din
flygbiljett, när du använder kontokortet utomlands eller råkar ut för en olycka på semesterorten.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Poolen blir allt viktigare när vi väljer hotell.

  Foto: JOAKIM BORÉN Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X