Experten: ”En dålig film som spelas upp igen”

Under måndagen utvecklades konflikten först när den palestinska terrororganisationen Hamas sköt raketer mot Jerusalem och sedan när Israelisk militär svarade med flyganfall mot Gazaremsan där flera dödsfall rapporterades.
Under måndagen utvecklades konflikten först när den palestinska terrororganisationen Hamas sköt raketer mot Jerusalem och sedan när Israelisk militär svarade med flyganfall mot Gazaremsan där flera dödsfall rapporterades. Foto: Mahmoud Issa/TT

Under måndagen trappades våldet upp med både raketbeskjutning och flygbombningar i den åter uppblossade Israel-Palestina-konflikten. Enligt Mellanösternkännaren Anders Persson står situationen just nu och väger. ”Det kommer av allt att döma att fortsätta”, säger han.

Under strecket
Publicerad
Anders Persson.

Anders Persson.

Foto: Pressbild
Annons

Den eskalerande konflikten i Israel och Palestina har nu nått nivån av ett ”minikrig” enligt Anders Persson, statsvetare och Mellanösternkännare vid Linnéuniversitetet i Kalmar.

– Det var ett par år sedan vi såg den här typen av, som man kallar för, begränsad upptrappning. Vi har sett det flera gånger tidigare och att det då blir någon typ av kort krigsfas. Men just nu befinner vi oss i ett läge där det finns väldigt många olika scenarier för var det här kan ta vägen, säger han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons