Expert varnar för bubbla: God idé sälja glamouraktie

En mängd heta techbolag kan stå inför ett stort prisfall. Det varnar kapitalförvaltaren Jupiter för i en färsk analys. För många omständigheter måste infalla för att alla rosaskimrande drömmar, som lyft bolag som Netflix och Tesla till nya kursrekord, ska bli verklighet.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Elbilstillverkaren och batteriutvecklaren Teslas vd, Elon Musk, poserar med en Tesla utanför Nasdaq. James Clunie på analysfirman Jupiter menar att bolaget är värderat efter extremt optimistiska förväntningar.

Foto: Mark Lennihan/AP
Annons

Inte sedan dotcom-bubblan har klyftan mellan tillväxtaktier och mer traditionella aktier varit så stor som nu. Kursdubblingar hos några av bolagen som ingår i den heta techsektorn likt ”fang”-klanen, alltså Facebook, Amazon, Netflix och Google saknar stöd, menar strategiansvarige James Clunie på kapitalförvaltaren Jupiter Asset Management.

– Fangklanen och bolag som Tesla har aktier som värderade efter extremt optimistiska förväntningar. Om de på något sätt gör aktiemarknaden besviken och om det innebär att investerarna börjar ifrågasätta de förväntningar som finns så kan vi få se ett stort prisfall i aktierna, säger James Clunie till SvD Näringsliv.

Annons
Annons
Annons