Expert: Kan leda till spelarflykt

Det är svårt att tänka sig att Pep Guardiola vill fortsätta träna Machester City om klubben inte får spela i Champions League på två år, säger fotbollsjournalisten Olof Lundh.
Det är svårt att tänka sig att Pep Guardiola vill fortsätta träna Machester City om klubben inte får spela i Champions League på två år, säger fotbollsjournalisten Olof Lundh. Foto: Rui Vieira/AP/TT

Uefas beslut att stänga av Manchester City från Champions League-spel är ett hårt slag mot klubben — och kan leda till att både tränaren Pep Guardiola och stjärnspelare hoppar av, enligt fotbollsjournalisten Olof Lundh.

– Det är en varning till andra klubbar, säger han.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
Publicerad
Annons

Olof Lundh, journalist på TV4:s Fotbollskanalen, tror inte att sista ordet är sagt i fallet med Manchester City och Uefa, till stor del eftersom klubben ägs av shejk Mansour som ingår i Förenade arabemiratens kungafamilj.

– Klubben ägs av en mäktig familj som är van vid att få precis som den vill. De bedyrar sin oskuld. Jag tror att det kommer bli en oerhört tuff kamp mellan Uefa och Manchester City, säger Lundh.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons