Exit Trump: 10 profiler som fått lämna Vita huset

Omsättningen på medarbetare i Vita huset har varit stor under Donald Trumps första tolv månader. Medarbetare har flugit för mycket, gjort jämförelser med Hitler, haft åsikter om Nordkorea och varit allmänt obekväma för presidenten. Här följer tio profiler som av olika skäl försvunnit.

Under strecket
Publicerad
Annons

Hälsovårdsminister Tom Price gillade att flyga. Så till den grad att 63-åringen bara i år gjorde av med över en miljon dollar på resor med privatplan – både innanför och utanför USA:s gränser. Tidningen Politico kunde beslå Price med faktumet att han gjort flygresor inom USA där det enkelt kunde ha gått att färdats med tåg eller bil, till en betydligt billigare penning. Bara mellan maj och september ska Price ha flugit vid 24 tillfällen.

Price lät även skattebetalarna finansiera resor till bland annat Berlin, Genève, Peking och Tokyo med militärflyg när resten av hans stab reste reguljärt. Inte sällan tog ministern med sig hustrun Betty på resorna. Den 29 september lämnade han efter påtryckningar in sin avskedsansökan som accepterades av presidenten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons