Ledare

Sanna Rayman:Exceptionellt, sade Romson

Sanna Rayman
MP-ledaren Åsa Romson var före valet djupt kritisk till avräkningarna som gjorde att ”Migrationsverket blir Sveriges i särklass största mottagare av svenskt bistånd”. Efter valet växer nu andelen av biståndet som går till flyktingmottagande.
MP-ledaren Åsa Romson var före valet djupt kritisk till avräkningarna som gjorde att ”Migrationsverket blir Sveriges i särklass största mottagare av svenskt bistånd”. Efter valet växer nu andelen av biståndet som går till flyktingmottagande. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT
Under strecket
Publicerad
Annons

Migrationsverkets juliprognos väckte visst uppseende när det visade sig att myndigheten räknade med kostnadsökningar i häradet 48 miljarder kronor över de kommande fyra åren, till följd av kraftigt ökad asylinvandring. Alliansen tog prognosen på allvar. Fredrik Reinfeldts uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan i en orolig tid, medan Anders Borg letade finansiering – bland annat i biståndet. Att leta finansiering i biståndsbudgeten var ju nu inget nytt. I synnerhet Miljöpartiet har under många år gått mycket hårt åt Alliansen för denna praktik och menat att det är oacceptabelt att ställa dessa politikområden mot varandra i en budget. MP-linjen har genomgående varit att Sverige har råd med både en generös biståndsbudget och en generös flyktingpolitik samt att ökade kostnader för det senare bör sökas på andra håll i statsbudgeten. När Anders Borg nu återigen pekade mot biståndet lät den gröna kritiken inte vänta på sig.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons