Exceptionella åtgärder i Paris

Det är ett enormt säkerhetspådrag inför manifestationen i Paris i dag och rädslan för nya terrorattentat är stor. Religiösa ledare, partiledare och femtio statschefer - däribland statsminister Stefan Löfven – förväntas delta. Nationella frontens Marine Le Pen är inte inbjuden.

Publicerad
Annons

I dag väntas en miljon människor att delta i den stora manifestationen i Paris. Oron för ytterligare terrorattacker är stor i den franska huvudstaden, där nu tusentals tungt beväpnade poliser kallats in för att garantera säkerheten kring Place de la République.

Enligt en poliskälla till amerikanska CNN har så kallade ”sovande celler” väckts till liv i Frankrike – grupper av terrorister som hittills legat lågt i väntan på annan order – men ska nu ha uppvisat aktivitet. Omfattningen av manifestationen där ett stort antal statschefer – som Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Storbritanniens premiärminister David Cameron, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och palestiniernas president Mahmoud Abbas, har bjudits in av Frankrikes president François Hollande – gör manifestationen till en säkerhetsmässig utmaning. Totalt har över 5 000 poliser och militärer mobiliserats i och omkring Paris för att skydda demonstranterna, rapporterar Le Monde.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons