Annons

Exceptionella åtgärder i Paris

Det är ett enormt säkerhetspådrag inför manifestationen i Paris i dag och rädslan för nya terrorattentat är stor. Religiösa ledare, partiledare och femtio statschefer - däribland statsminister Stefan Löfven – förväntas delta. Nationella frontens Marine Le Pen är inte inbjuden.

Publicerad

**I dag väntas **en miljon människor att delta i den stora manifestationen i Paris. Oron för ytterligare terrorattacker är stor i den franska huvudstaden, där nu tusentals tungt beväpnade poliser kallats in för att garantera säkerheten kring Place de la République.

**Enligt en poliskälla **till amerikanska CNN har så kallade ”sovande celler” väckts till liv i Frankrike – grupper av terrorister som hittills legat lågt i väntan på annan order – men ska nu ha uppvisat aktivitet. Omfattningen av manifestationen där ett stort antal statschefer – som Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Storbritanniens premiärminister David Cameron, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och palestiniernas president Mahmoud Abbas, har bjudits in av Frankrikes president François Hollande – gör manifestationen till en säkerhetsmässig utmaning. Totalt har över 5 000 poliser och militärer mobiliserats i och omkring Paris för att skydda demonstranterna, rapporterar Le Monde.

Annons
Annons
Annons
Annons