Saint AmourExcentrisk fransk ”Sideways” övertygar

Foto: Njutafilms

Färgstarka personligheter, Gérard Depardieu i en matig roll och Michel Houellebecq som ledsen bed & breakfast-värd – Benoît Delépines och Gustave Kerverns nya film är en av de mer excentriska biofilmerna i år, men trots det förvånansvärt lågmäld.

Publicerad
Céline Sallette.

Céline Sallette.

Foto: Njutafilms.
Annons

Benoît Delépine och Gustave Kervern har genom minst ett dussin år skapat egensinnigheter för fransk tv och på stor duk, ofta med någon av sitt lands mest framstående skådespelare och gärna Gérard Depardieu i rollistan. På svenska biografer har vi bland annat sett ”Arga män (utan ben)”, ”Den siste mammuten” och ”Min vän Antoine”. Inte filmer för alla, men beundrare förekommer absolut.

”Saint Amour” skildrar en bonde och hans medelålders son – Gérard Depardieu och Benoît Poelvoorde, bägge i matiga roller – på lantbruksmässa i Paris. Pappa Jean har anmält den 1 630 kg tunge Nebukadnessar i kategorin vuxna tjurar och sonen Bruno har startat sin årliga mässmission: att beta av den franska vinvägen utan att lämna lokalerna, ett ambitiöst och blött äventyr.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons