Annons

Theresa May vill ersätta nödlösningen

Konservativa partiets förre partiledare Iain Duncan Smith (till vänster) vid ett brexitmöte i London i mitten av januari.
Konservativa partiets förre partiledare Iain Duncan Smith (till vänster) vid ett brexitmöte i London i mitten av januari. Foto: Kirsty O'Connor/PA/AP/TT

Inför tisdagens brexitomröstning i det brittiska parlamentet förespråkar premiärminister Theresa May ett annat alternativ än den mycket kontroversiella nödlösningen för Nordirland.

Källor talar också om att May vill ha en slutlig omröstning om hela sin brexitplan den 13 februari.

Under strecket
Wiktor Nummelin / TT
Publicerad

Parlamentsledamöter från olika partier har lagt fram en rad ändringsförslag till tisdagen med krav på allt från en slopad nödlösning till uppskjutet utträde eller en ny folkomröstning. Vad May och hennes regering vill få stöd för är dock oklart. Samtidigt uppger en talesman för Theresa May att regeringen nu ser det som uppenbart att ändringar krävs i den uppgörelse som nåtts med EU.

– Premiärministern är helt inne på att lämna EU med ett färdigt avtal, men det är tydligt att om vi ska få parlamentets stöd för den uppgörelsen måste vissa ändringar göras, säger talesmannen till journalister enligt tidningen The Guardian.

Annons
Annons
Annons