X
Annons
X

Expert: Därför översaltas charkvaror

Svenska charkvaror är onödigt salta. Det säger Britt-Marie Dahlin, tidigare dietist på Scan och grundare av Svensk köttinformation. På 1970-talet sänkte hon salthalten i Scans korvar av hälsoskäl, men nu har den åter höjts. Det är enbart för att förlänga hållbarheten, menar hon.

Falukorv tillhör de charkvaror som innehåller för mycket salt, anser experten Britt-Marie Dahlin.
Falukorv tillhör de charkvaror som innehåller för mycket salt, anser experten Britt-Marie Dahlin. Foto: KARIN GRIP

En enda portion av lasagne eller oxpytt kan ge nästan hela dygnets rekommenderade maxdos av blodtryckshöjande salt. Det framgick av den kartläggning av salt i svenska livsmedel som Konsumentföreningen Stockholms gjort och som SvD tidigare berättat om.

Falukorv tillhör de charkvaror som innehåller för mycket salt, anser experten Britt-Marie Dahlin.

Foto: KARIN GRIP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X