Annons
Aktieanalys

Daniel Zetterberg:Ework: Fel riktning

Ework faller 8 procent på en rapport som visar fortsatt fallande marginaler trots ledningens prat om det motsatta. Att vända trenden är en avgörande värdedrivare men lyckas bolaget så finns uppsida i aktien.

Under strecket
Publicerad

Konsultmäklaren Ework (87 kr) har som affärsmodell att matcha konsulter som söker uppdrag med uppdragsgivare i behov av konsulter. Kunden kan exempelvis vara ett företag som behöver särskild kompetens inom IT och använder Ework för hitta den. Hos vissa större företag med behov av tiotals eller kanske hundratals konsulter kan Ework sitta med egen personal hos kund för att effektivt hitta och hantera de konsulter som kunden behöver.

Konsulterna arbetar i egen regi och är inte anställda av Ework. Bolaget har därför knappt 300 anställda men drygt 9 000 förmedlade konsulter ute på uppdrag. Börsvärdet är 1,5 mdr.

Kursdiagrammet visar aktiens historiska utveckling jämfört med index och därefter ett tänkbart spann över framtida utfall baserat på SvD:s tre scenarier för bolagets utveckling och aktiens värdering under de kommande tre räkenskapsåren.

Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons