Annons
Aktieanalys

Daniel Zetterberg:Everysport söker speltips från nya nyckelpersoner

Varje dag besöker ett stort antal människor Everysports olika sportwebbsidor. Där finns ett värde som Everysport försöker fånga. Hittills har det gått halvdant, men med ny storägare, styrelseordförande och vd är det möjligt att oddsen förbättrats. Än så länge är målet detsamma som för ett år sedan - att få ut mer av användarbasen genom satsningar på affiliateverksamhet. Tanken är god men än så länge har det inte lyft.

Under strecket
Publicerad

Kursdiagrammet visar aktiens historiska utveckling jämfört med index och därefter ett tänkbart spann över framtida utfall baserat på SvD:s tre scenarier för bolagets utveckling och aktiens värdering under de kommande tre räkenskapsåren.

Om man skulle värdera Everysports användare inom sportmedia på samma sätt som den genomsnittliga användaren av Facebook skulle Everysport värderas till knappt 4 miljarder kronor – eller ungefär 75 gånger mer än nuvarande börsvärde.

Jämförelsen är förstås grovt naiv, men frågan är om den ändå inte skvallrar om att det kan finnas dolda värden i Everysports (börskurs 0,50 kronor 28/9) besökare som nuvarande strategi uppenbarligen inte lyckas plocka fram.

Annons
Annons
Annons