Evergrande-aktie dök efter utebliven betalning

Oroliga människor som inveterat i skuldtyngda kinesiska fastighetsjätten Evergrande samlades utanför koncernens huvudkontor i Shenzhen under torsdagen, där de motades bort av polis.
Oroliga människor som inveterat i skuldtyngda kinesiska fastighetsjätten Evergrande samlades utanför koncernens huvudkontor i Shenzhen under torsdagen, där de motades bort av polis. Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Investerare i kinesiska Evergrande fick vänta förgäves på utbetalningar gällande räntor på motsvarande runt 720 miljoner kronor. Företaget har nu respit på en månad.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad
Annons

Deadline var egentligen utsatt till lunchtid på fredagen Hongkongtid. Då skulle företaget egentligen ha betalat räntor på ett obligationslån gällande flera hundra miljoner svenska kronor – men betalningen kom aldrig in.

Den uteblivna betalningen fick Evergrandes aktie att stänga tolv procent ner på Hongkong-börsen under fredagsförmiddagen. Aktien har åkt bergochdalbana på börsen den senaste tiden och så sent som i går steg den nästan 18 procent sedan dotterbolaget Hengda gjort upp med inhemska fordringsägare om en mindre räntebetalning på ett yuan-lån.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons