Annons

EU:s ledare: Britterna är våra nära allierade

Ursula von der Leyen, EU-kommissionen, Charles Michel, Europeiska rådet,  och David Sassoli, EU-parlamentet.
Ursula von der Leyen, EU-kommissionen, Charles Michel, Europeiska rådet, och David Sassoli, EU-parlamentet. Foto: Philipp von Ditfurth /DPA, Nicolas Landemard/Zuma, Jean-Francois Badias/AP

Banden mellan EU och Storbritannien går långt utöver EU-medlemskapet. Vi har alltid djupt beklagat landets beslut att lämna EU, men samtidigt måste vi blicka framåt och bygga ett nytt partnerskap mellan gamla vänner. Det skriver EU:s främsta företrädare om brexit.

Under strecket
Publicerad

När det skymmer i kväll går solen ner över mer än 45 års EU-medlemskap för Storbritannien. För oss som leder de tre största EU-institutionerna kommer det oundvikligen att bli en dag för eftertanke och med blandade känslor, precis som för så många andra.

Våra tankar går till alla dem som har hjälpt till att göra EU till vad det är i dag. Till dem som oroar sig för sin framtid eller är besvikna över att Storbritannien lämnar EU. Till de brittiska medarbetare i våra institutioner, som hjälpte till att utforma politiken och gjorde livet bättre för miljontals européer. Vi tänker på Storbritannien och dess folk, på kreativiteten, idéerna, kulturen och traditionerna, som har varit en viktig del av vår brokiga union.

Annons
Annons
Annons