Annons

EU:s länder tävlar om sämsta mottagandet

EU:s länder tävlar om att framstå som ogästvänliga för asylsökande. ”Ett race mot botten”, varnar Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter. Men trycket från asylsökande på Sverige är hårt. Regeringen vill att fler EU-länder delar på ansvaret.

Publicerad

Till slut brister det för 34-åriga Fatiha Jaddi och gråten kommer. Själv sitter hon på en madrass i en kyrka i Bryssel, medan hennes son finns i hemlandet Marocko.

–Det är sju år sedan jag träffade honom.

Genom att demonstrera natt och dag i kyrkan Eglise du Béguinage hoppas ett stort antal papperslösa kunna förmå den belgiska regeringen att ge dem tillstånd att arbeta. Bakom ett skynke sover kvinnorna. Fatiha Jaddi saknar helt familj i Europa.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 4

Kokerskan Rahia Berrichi, mitten, tackar gud varje morgon för att hon kan göra en insats för sina meddemonstranter. Idag serveras grönsaksgryta.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 2 av 4

Bromma-Bryssel. Migrationsminister Tobias Billström på väg ned till rådsmöte i Bryssel. Ett gemensamt asylkontor ska bland annat diskuteras.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 3 av 4

Mingel inför migrationsministermötet. Tobias Billström bäddar för det svenska ordförandeskapet genom att knyta så många kontakter som möjligt.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons