Europas löntagare måste hålla samman

Under strecket
Publicerad
Annons

Byggnads och Elektrikerförbundet har satt det lettiska företaget Laval Un Partneri Ltd i blockad. Företagets vägran att teckna kollektivavtal bottnar i att de konkurrerar med låga löner och sämre villkor för sina anställda.
Svenska fackföreningar har en lång tradition av internationellt samarbete och global solidaritet. Vi arbetar för att det ökade samarbetet och den större öppenheten i Europa ska bidra till bättre villkor för våra vänner och kollegor runt om på kontinenten.
Självklart ska inte heller människor som kommer hit för att arbeta diskrimineras med låga löner och sämre arbetsvillkor. Alla ska ha rätt till ersättning vid sjukdom, försäkringar och anständiga pensioner.
Fackets primära uppgift är att tillvarata medlemmarnas intressen. Det kan vi bara göra om vi också tar ansvar för helheten och arbetar långsiktigt. Därför har vi historiskt varit beredda att bejaka utvecklingen och acceptera även svåra förändringar, till och med om de på kort sikt inneburit förlorade arbetstillfällen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons