Annons

”Europas bordell” kan stänga

För tio år sedan legaliserades prostitutionen i Tyskland. Att sälja sex är sedan dess ett yrke som alla andra. Men nu växer kraven på att lagstiftningen rivs upp. Brottsligheten i sexbranschen har ökat – och Tyskland har enligt kritiker blivit Europas största bordell.

Publicerad
Sedan 2002 är det lagligt att sälja sex  i Tyskland. Men, trots legaliserinegn, har brottsligheten i sexbranschen ökat och nu kan prostitution förbjudas igen.
Sedan 2002 är det lagligt att sälja sex i Tyskland. Men, trots legaliserinegn, har brottsligheten i sexbranschen ökat och nu kan prostitution förbjudas igen. Foto: CHRISTIAN CHARISIUS/REUTERS

Ny forskning som offentliggjordes i slutet av förra året visar att legaliseringen som trädde i kraft i januari 2002 har lett till en kraftig ökning av antalet sexköp i Tyskland. Samtidigt blir allt fler kvinnor offer för trafficking.

Sedan 2002 är det lagligt att sälja sex i Tyskland. Men, trots legaliserinegn, har brottsligheten i sexbranschen ökat och nu kan prostitution förbjudas igen.

Foto: CHRISTIAN CHARISIUS/REUTERS Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons