Annons

Europa måste ta klimatansvar

VALRÖRELSEN. Ekonomin, brottsligheten och klimatfrågan står högst på agendan för moderaterna i valrörelsen inför valet till Europaparlamentet. Krisen får inte användas som ursäkt för att inte ta tag i frågor som klimatet. Istället måste EU gå före och visa på ledarskap i klimatpolitiken. Det kräver emellertid att vi förmår Europa att stå upp för träffade överenskommelser och agera samlat med sikte på klimattoppmötet i Köpenhamn i december, skriver statsminister Fredrik Reinfeldt.

Under strecket
Publicerad

Världen upplever sin värsta ekonomiska kris sedan 1930-talet. Vad som började som problem i ett antal amerikanska banker och finansinstitut har nu spridit sig till nära nog varje hörn av vår jord. Krisen slår globalt, mot Europa och även Sverige. Den drabbar världsomspännande företag, likväl som småföretagare på orten där vi bor. Oron krisen för med sig finns på arbetsmarknaden i stort och bland människor som nu riskerar att förlora jobbet.

Den 7 juni ska Sverige utse 18 personer att föra vår talan i Europaparlamentet. Valet till Europaparlamentet har kallats det glömda valet. Det är en olycklig beskrivning på ett val som denna gång handlar om flera viktiga frågor med direkt bäring på Sverige och människors vardag.

Annons
Annons
Annons