Annons

”EU måste få kontroll på invandringen”

Tomas Tobé.
Tomas Tobé. Foto: Fredrik Persson/TT

Det är helt avgörande att en nystart för Europas invandringspolitik faktiskt leder till reformer som innebär en lägre invandring till länder som Sverige, där volymen varit för hög. Det skriver Tomas Tobé (M) inför tisdagens utfrågning av Ylva Johansson.

Under strecket
Publicerad

Sverige och Europa behöver förändra invandringspolitiken från grunden. I det nya förslaget till EU-kommission är det Sveriges kandidat till kommissionär, Ylva Johansson, som har fått uppdraget att tänka om kring invandringen. När Johansson i morgon frågas ut av Europaparlamentet är det därför avgörande att hon redogör för den tänkta omläggningen. Samtidigt borde den följas av att Socialdemokraterna i Sverige också tänker om.

När antalet asylsökande till Europa ökade, med kulmen 2015–2016, uppvisade Europasamarbetet stora låsningar inom invandringspolitiken. Det fick omfattande konsekvenser för bland annat Sverige, som tog ett oproportionerligt ansvar. Invandringen till Sverige under senare år har också spätt på redan pågående integrationsproblem, vilket har bidragit till utanförskap och segregation.

Annons
Annons
Annons