Europa höll undan

Tre poäng behövdes. Sergio Garcia knep den första, Darren Clarke tog en halv, Lee Westwood en och Colin Montgomerie blev tungan på vågen med seger över David Toms.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den blågula EU-flaggan vajade till sist högst på Oakland Hills Country Club utanför Detroit och Europa hade ännu en gång försvarat Ryder Cup-titeln på amerikansk mark.
En fantastisk prestation inför en fanatisk hemmapublik och mot ett koppel av USA-stjärnor som ju tillhör den yppersta världseliten.
Tiger Woods rankad tvåa i världen, Phil Mickelson fyra, Davis Love III sexa, Stewart Cink tia och Jim Furyk var bara några som inte kunde stå emot ett europeiskt lag som spelade både inspirerat och med en vinnarinstinkt som vore de amerikaner allihop.
Visserligen hade Europa en betryggande ledning, 11-5 och den största marginalen i Ryder Cup-historien inför avslutningen, men de tolv avslutande singelmatcherna brukar av hävd handla om vilt spurtande och frenetiskt kämpande amerikaner.
Spanjoren Garcia banade väg genom att besegra Mickelson med 3&2 och sedan satte Colin Montgomerie definitivt stopp för den amerikanska drömmen om att få lägga beslag på Ryder Cup.

Den 41-åriga skotten hade kommandot hela vägen
mot David Toms och med den segern kunde Europa åka hem med trofén i bagaget.
Men inte utan kamp. USA:s kapten Hal Sutton hade toppat sitt lag rejält för att sätta press på gästerna från andra sidan Atlanten.
Woods, Michelson, Love och Furyk trampade gasen i botten och ett tag såg det ut som om den amerikanska anstormningen skulle knäcka Bernard Langers adepter.
Men tolv ”fördömda” män slank ur greppet och en efter en började de träffa sina drivar, hitta sina greener och sänka sina puttar.
Och i samma takt som de blå Europasiffrorna blev alltmer frekventa på ledartavlan blev det enorma publikuppbådet allt tystare.
Men till syvvende och sist hördes den europeiska segerglädjen över hela Michigan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons