Annons
X
Annons
X

Europa får betala ett högt pris

Nu sällar sig råvarugurun Jim Rogers till
domedagsprofeterna och spår att Europa kommer att få betala ett högt pris för eurozonens kris.

Jim Rogers.
Jim Rogers. Foto: VINCENT YU/AP

Jim Rogers skräder inte orden när han i en intervju med CNBC ger sin syn på krisen i Europa, tillsammans med fler framstående ekonomer

– ECB och de andra beslutsfattarna fortsätter att upprepa samma gamla skräp som de gjort under en längre tid nu. Nu växer skulderna och till slut kommer vi alla att få betala ett fruktansvärt högt pris, säger Jim Rogers till CNBC.

• LÄS MER:
Krugman: 10 år av kris väntar Europa

Annons
X

Rogers varnar för att det lättnadsrallyn som vi hittills har sett på marknaden bara är kortsiktigt och för egen del ser han inga investeringtillfällen.

– Just nu ser jag inga möjligheter att tjäna pengar, uppgången kommer inte att hålla. Det vi ser är inte bra för marknaden, säger han.

Centralbankernas plan på att stödköpa statsobligationer i krisande euroländer tror Jim Rogers inte kommer att ha någon större effekt på råvarumarknaden på lite längre sikt. Orsaken är att stödköpen kommer att vara i så pass liten skala till en början. Rogers ser inte heller något slut för stigande råvarupriser.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  • LÄS MER:
  Rogoff: Bara en politisk union kan rädda euron

  – Råvarupriset har visserligen kommit ner något och stigande priser på råvaror måste ju sluta någon dag. Men den här dagen är väldigt långt borta anser jag. Historiskt har det visat sig vara bra att äga reala tillgångar i orolig tider, oavsett om det är silver eller ris. Men även om världsekonomin blir bättre kan du tjäna på råvaror eftersom en brist på råvaror då drar upp priset, säger han.

  • DR DOOM:
  Inom tre år har Spanien lämnat Euron

  Svd Näringsliv

  Annons
  Annons
  X

  Jim Rogers.

  Foto: VINCENT YU/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X