Europa bromsar hårdare än väntat - trots ECB:s stödpaket

Den europeiska centralbankens historiska beslut för två veckor sedan - man stödköper obligationer från krisländer i obegränsad omfattning - är än så länge verkningslöst. Tvärt emot förhoppningarna visar inköpschefsindex tecken på att inbromsningen i Europa verkar gå i snabbare takt, skriver CNBC.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Vi hoppades att ECB:s tillkännagivande om stödet skulle bidra till att lyfta marknadens förtroende. Men så verkar inte vara fallet, säger Chris Williamson, chefsanalytiker på det internationella analysföretaget Markit till CNBC.

Det är flera dystra siffror som får Chris Williamsson att dra slutsatsen att dra slutsatsen att ECB:s aggressiva stödpaket inte har haft någon effekt. Inköpschefsindex, som sammanställts av Markit, visar den snabbaste aktivitetsinbromsningen i den europeiska ekonomin sedan juli 2009. Indexet sjönk från 46,3 i augusti till 45,9 i september - till och med lägre än analytikernas redan låga förväntningar på 46,5, enligt en sammanställning från Reuters. Allt under 50 signalerar en minskad aktivitet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons