Annons

EU-VALET: Tio små ädelstenar

PASSION FOR BUSINESS Alla har inte bestämt sig, men krönikören Linda Skugge vet i alla fall hur hon kommer att rösta i EU-valet den 7 juni.

Under strecket
Publicerad

Jag spenderade nyligen en getaway i en europeisk storstad. Favoritbaren låg i de ljusskygga kvarteren. Det såg ut som vilket sunkhak som helst men när man kom in så såg man direkt att baren drevs av en kvinna. Hemtrevligt, prydligt och rent men ändå rockigt. Hon spelade Rolling Stones, Iggy och Bob Dylan på högsta. Tjejtoan hade lås. ”It’s because of the boys”, sade hon och menade att de sunkar ner där annars. En fantastisk kvinna som hade satt upp spetsgardiner.

Ljuvligt ställe. Himla synd att det inte ligger i Stockholm. På samma sätt är det något visst med kvinnliga taxichaufförer. Inget gör mig tryggare än en kvinna bakom ratten. ”Annika Östberg är inte liljevit”, säger Leif GW Persson. Nej, förvisso inte men hon är Kvinna! Släpp ut henne nu när hon äntligen har kommit till Sverige. Hon måste få träffa sin son och sin mamma. Det är något visst med kvinnor. De har fött barn, de har samma erfarenheter som jag, talar mitt språk, de tilltalar mig. Gudrun Schyman, Anna Maria Corrazza Bildt, Marita Ulvskog, Marit Paulsen kandiderar alla till Europaparlamentet. Kommer du att rösta på en kvinna bara för att hon är kvinna eller gå efter parti? frågar min PfB-redaktör Veres. Jag vet svaret direkt, för det sitter i ryggmärgen.

Annons
Annons
Annons