Annons
X
Annons
X

EU-parlamentariker: ”Kvinnor är mindre intelligenta än män”

Kvinnor ska tjäna mindre än män, eftersom de är “svagare, mindre och mindre intelligenta”. Det hävdade den polske EU-parlamentarikern Janusz Korwin-Mikke. Han fick mothugg av spanska kollegan Iratxe García Pérez. “Jag är här för att försvara alla Europas kvinnor från män som du”, sade García Pérez.

Under en debatt i EU-parlamentet på onsdagen argumenterade polske ledamoten Janusz Korwin-Mikke för att det är rättvist att kvinnor har lägre lön än män.

Enligt din teori borde jag inte ha rätt att vara här.

– Självklart ska kvinnor tjäna mindre än män, eftersom de är svagare, mindre och mindre intelligenta och de måste tjäna mindre. Det är allt, sade Janusz Korwin-Mikke.

Annons
X
Den polske ledamoten Janusz Korwin-Mikke stötte på mothugg. Foto: Michal Fludra/IBL

Spanska EU-parlamentarikern Iratxe García Pérez gick till motangrepp.

– Enligt din teori borde jag inte ha rätt att vara här, som ledamot i det här parlamentet. Och jag vet att det kränker dig, det kränker och oroar dig att idag kan kvinnor sitta i den här byggnaden och representera europeiska medborgare med samma rättigheter som dig. Jag är här för att försvara alla Europas kvinnor från män som du.

Janusz Korwin-Mikke har tidigare straffats genom att bli av med tio dagtraktamenten efter att i en replik där han motsatte sig EU-lagar om samordning kring system för att köpa tågbiljetter sagt ”Den här gången gäller det Ein Reich, ein Volk, ein Ticket” och gjort Hitlerhälsning.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons

  Den polske ledamoten Janusz Korwin-Mikke stötte på mothugg.

  Foto: Michal Fludra/IBL Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X