X
Annons
X

EU medlar i Albaniens politiska kris

En grupp albanska oppositionspolitiker och 200 av deras anhängare avbröt på onsdagen sin 19 dagar långa hungerstrejk, efter påtryckningar från EU. Socialistpartiets ledare Edi Rama sade också att han var beredd att förhandla med premiärminister Sali Berisha för att lösa den politiska krisen i Albanien.

Av Reuters, TT

Socialistpartiet har hittills vägrat erkänna resultatet av valet i juni förra året och kräver en utredning av misstänkt valfusk och en omräkning av rösterna. Partiet har bojkottat parlamentet sedan i september, med korta undantag, och i slutet av april inledde 22 av Socialistpartiets parlamentariker en hungerstrejk. tillsammans med ett par hundra anhängare. De har tältat utanför Sali Berishas kansli, och några av dem fördes till sjukhus när aktionen avbröts på onsdagen.

Både Berisha och Rama har tackat ja till en inbjudan från EU-parlamentariker att delta i en middag med EU:s utvidgningskommissionär Stefan Fule i Strasbourg. Syftet är att komma ur dödläget, som blockerat Albaniens strävan att blir medlem av EU.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X