X
Annons
X

EU-pelare om bra livsvillkor har oklar framtid

Frågan är om EU:s så kallade sociala pelare blir mer än en papperstiger.

Men statsminister Stefan Löfven (S) listar deklarationen från EU-toppmötet om schyssta villkor, rätt till jobb och rimliga livsförhållanden som början på något stort.

– Det här är det bästa sättet öka förtroendet för EU, sade Löfven på en presskonferens, sedan stats- och regeringschefer från EU gjort upp om 20 principer för sociala rättigheter i vad som kallas en social pelare.

Han varnar bland annat för att EU-länder konkurrerar med dåliga och osunda villkor på arbetsmarknaden och i välfärden.

Statsminister Stefan Löfven (S) vid ett möte med Storbritanniens premiärminister Theresa May på Hotel Gothia Tower på torsdagen.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 1 av 4

Statsminister Stefan Löfven och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker hoppas att deklarationen om sociala principer för EU inte ska bli en papperstiger.

Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 2 av 4

"Jag är inte så säker på att det blir lätt att implementera det vi kommer överens om här", säger Greklands premiärminister Alexis Tsipras när han anläder till Eriksbergshallen.

Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 3 av 4

Frankrikes president Emmanuel Macron och Storbritanniens premiärminister Theresa May på lunchpromenad under EU:s toppmöte för rättvisa jobb och tillväxt i Eriksbergshallen, Göteborg.

Foto: Björn Larsson Rosvall Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X