Annons

”EU blir medskyldigt till Turkiets brott”

Måndagen den 8 februari träffades Angela Merkel och Tayyip Erdogan i Ankara för att diskutera krisen kring Syrien och flyktingarna.
Måndagen den 8 februari träffades Angela Merkel och Tayyip Erdogan i Ankara för att diskutera krisen kring Syrien och flyktingarna. Foto: Yasin Bulbul/AP

Sakta men säkert har Turkiet omvandlas från ett semesterparadis till ett kallblodigt land där IS härjar fritt, den långvariga konflikten med PKK åter blossat upp och där vanliga civila kurder pekas ut som terrorister och avrättas kallblodigt. Det skriver människorättsadvokaten Terfa Nisébini.

Under strecket
Publicerad

För några år sedan var det bara en tidsfråga när ett turkiskt EU-medlemskap skulle komma till stånd. Den turkiska ekonomin hade växt under Erdogans styre. Men anklagelserna om Erdogans maktgalenskap har ständigt varit i bakgrunden. Det kunde urskiljas i samband med det turkiska valet för inte längesedan. Erdogans parti AKP skulle få eget styre enligt planerna. Så blev det dock inte när det prokurdiska partiet HDP kom in i parlamentet och drömmarna om ett eget sultanstyre slogs till spillror. Men som bekant var det inte ett hinder för Erdogan då han utlyste ett omval kort tid därefter. Planen med omvalet var att störta sitt eget land i kaos för att vända folket mot HDP och därmed vinna valet.

Sakta men säkert har Turkiet omvandlas från ett semesterparadis till ett kallblodigt land där IS härjar fritt, den långvariga konflikten med PKK åter blossat upp och där vanliga civila kurder pekas ut som terrorister och avrättas kallblodigt.

Annons
Annons
Annons