Annons

EQEtt zoo av känslor som tappar sin mening

Ensemblen i ”EQ”.
Ensemblen i ”EQ”. Foto: Markus Gårder

Känslor exploderar i en affektkavalkad för ungdomspubliken i Skärholmen. ”EQ” är ett kollage av sinnesstämningar som liknar dramaövningar i professionell tappning.

Under strecket
Publicerad

Ett känslolaboratorium. Eller en mottagning för högkänsliga. Kulturhuset Stadsteaterns scen i Skärholmen bjuder på en emotionell torktumlare med ”EQ” för ung publik (från 15 år). Scenografen Erika Sjödin har byggt ett sterilt vitt väntrum med vita stolar och tuggummiapparat. In kommer fyra känslostyrda och nerviga personer, de har jackor med respektive känsla textad på ryggen. Glädje. Intresse. Ilska. Skam. Skådespelarna uttrycker varje känsla maximalt, hoppar jämfota och studsar mot väggarna, kastar sig på marken och krälar i hörnen.

Sedan nya jackor med andra känslor och extrema utbrott av ledsenhet, avsky, rädsla och förvåning. Emotionerna är utagerande, drivna till sin spets. Impulskontrollen är noll. Sedan följer känslobingo. Ilska 10 exploderar av raseri. Glädje 8 vet inte till sig av yster sprallighet. I tuggummiapparaten finns ett skratt som smittar.

Annons
Annons
Annons