Annons

Ett upprop som hörs över hela Sverige

I ett gemensamt upprop i SvD samlas 585 skådespelare och berättar om de sexuella övergrepp och trakasserier som de har bevittnat eller utsatts för i film- och teaterbranschen. Reaktionerna på de starka vittnesmålen är kraftfulla.

Under veckan har USA:s president Donald Trump var på en rundresa i Asien. Där enades bland annat Kina, Sydkorea och Japan om att stärka samarbetet för att kunna hantera problemen med sin lynniga granne Nordkorea på ett fredligt sätt.

En ny läcka som briserade förra veckan visar att några av världens allra rikaste personer och företag betalar mindre i skatt genom fusk och avancerad skatteplanering, via upplägg i skatteparadis. Flera av de utpekade svenskar. Nu vill regeringen och Vänsterpartiet införa en tidsgräns för att självmant rätta felaktiga uppgifter till Skatteverket utan att straffas med skattetillägg. Finansministern hoppas att det ökar pressen på personer med oredovisade tillgångar utomlands.

I morgon är det avgörandets stund för Janne Anderssons landslag. Då ställs Sverige mot Italien i returmatchen på San Siro i Milano. Då får vi veta om den fantastiska insatsen på Friends i fredags, då Sverige vann med 1–0 räcker hela vägen till VM i Ryssland.

Samtidigt tar Sveriges damlandslag strid med Svenska fotbollförbundet (SvFF) och bojkottar fotbollsgalan.

Skälet till bojkotten är att spelarna förhandlat med SvFF under hela 2017 utan att få till ett avtal om ersättningar.

– Vi har inte haft ett avtal på hela året och vi vill få till ett avtal, säger lagkaptenen Caroline Seger.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons