X
Annons
X
Lykke Li 
Lykke Li  Foto: Anna Tärnhuvud

”Ett tungt år” – Lykke Li om sorgen och separationen

Långläsning

Hon förlorade sin mamma en kort tid innan hon fick barn. Nu har Lykke Li separerat från den tvååriga sonens pappa. Nya skivan "So sad so sexy" som handlar om kärlek som gör ont.
För SvD:s Annah Björk berättar hon om sitt sorgliga år.
– Mitt sinne fick en chock.

Det är en bra bit efter lunch, och är ganska tomt i restaurangen. Men Lykke Li har just stigit upp. Hon är jetlaggad och snurrig efter en hyfsat sömnlös natt i sin andra hemstad, Stockholm. Det är bara två dagar sedan hon och tvååriga sonen Dion anlände över Atlanten och han har fortfarande amerikansk västkust-tid i sig.

Till vardags bor de i Los Angeles, men nu är de här för att tanka svensk sommar och marknadsföra Lykke Lis fjärde album, det mörkt romantiska hiphop- och Los Angeles-drypande "So sad so sexy".

Lykke Li 

Foto: Anna Tärnhuvud Bild 1 av 5

Sagan om Lykke Li är välkänd. Hon är dotter till musikern och Dag Vag-medlemmen Johan ”Zilversurfarn” Zachrisson och fotografen och Tant Strul-medlemmen Kärsti Stiege.

Foto: Anna Tärnhuvud Bild 2 av 5

– Jag hade en utopisk bild av hur det skulle vara att ha en familj. Att förlora sin mamma när man själv får barn, det är inte jätteroligt.

Foto: Anna Tärnhuvud Bild 3 av 5

Hon funderar, letar orden. Häller upp lite kaffe. Hon har inte pratat om separationen offentligt tidigare.

Foto: Anna Tärnhuvud Bild 4 av 5

När hon väl tagit beslutet om att avbryta turnén kopplade Lykke Li bort musiken helt. Hon var inte ens säker på om hon någonsin skulle komma tillbaka.

Foto: Anna Tärnhuvud Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X