X
Annons
X

Ett svenskt filmlöfte

I sökandet efter äkthet undanhöll han handlingen för filmens huvudrollsinnehavare Olle Sarri. Nu är Jesper Ganslandts nya långfilm Apan klar och premiären sker på filmfestivalen i Venedig.

– Jag lyssnar väldigt noga när jag är med andra familjer. Jag tror  att jag har en bra radar för vadsom händer i subtexten, säger regissören Jesper Ganslandt om vadsom inspirerar honom som regissör och mansuförfattare.
– Jag lyssnar väldigt noga när jag är med andra familjer. Jag tror att jag har en bra radar för vadsom händer i subtexten, säger regissören Jesper Ganslandt om vadsom inspirerar honom som regissör och mansuförfattare. Foto: LARS PEHRSON

När debutfilmen Farväl Falkenberg nådde filmkännarna 2006 var reaktionerna ungefär som när matadorerna hittar tjuren Ferdinand i den där Disneysnutten som visas på julafton. Äntligen fanns det hopp för ny svensk film, och kompisprojektet som bara skulle visas för Falkenbergsborna skickades istället till festivalerna i Venedig och Toronto.

– Jag lyssnar väldigt noga när jag är med andra familjer. Jag tror att jag har en bra radar för vadsom händer i subtexten, säger regissören Jesper Ganslandt om vadsom inspirerar honom som regissör och mansuförfattare.

Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X