Annons

Ett oerhört svek av Moderaterna

De senaste moderata utspelen markerar ett systemskifte i svensk politik. Det som tidigare har hedrat Fredrik Reinfeldt är nu ett minne blott. Vi kommer aldrig att acceptera att Moderaterna skyller sina politiska misslyckanden på de människor som en gång har tagit sin tillflykt till Sverige. Det skriver Gabriel Wikström, SSU.

Publicerad

Förra veckans utspel från Moderaterna om minskad invandring har med rätta rört upp känslor. Det som tidigare har hedrat Fredrik Reinfeldt, att han inte som sina partivänner i Norge och Danmark har gett efter för främlingsfientliga strömningar, är nu ett minne blott. Med populistiska anspråk och en avhumaniserande retorik, där flyktingar beskrivs som ”volymer” och ”flöden”, har Moderaterna öppnat Pandoras ask och gett upphov till ett systemskifte i svensk politik.

På onsdagen kom dessutom ett nytt, uppseendeväckande migrationspolitiskt utspel från Moderaterna. Tanken är att anhöriginvandringen ska minskas genom att villkora den med ett så kallat försörjningskrav. I praktiken innebär det att du bara ska få återförenas med din familj om du har möjlighet att försörja dem (
Brännpunkt 6/2). Tillsammans med förra veckans utspel är det den bästa presenten SD kunde få på sin 25-årsdag.

Annons
Annons
Annons