Djurgårdsbrunns värdshusEtt läckert läge räcker inte

KROGGUIDEN Djurgårdsbrunns värdshus ligger vackert men, precis som så många andra sommarkrogar, är ambitionen i köket allt för låg.

Publicerad
Den stora uteserveringen lockar ljumma sommarkvällar.

Den stora uteserveringen lockar ljumma sommarkvällar.

Foto: Tomas Oneborg
Djurgårdsbrunns värdshus ligger vid det populära promenadstråket längs Djurgårdskanalen.

Djurgårdsbrunns värdshus ligger vid det populära promenadstråket längs Djurgårdskanalen.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

För att citera en mäklarklyscha skulle man kunna säga att grejen med Djurgårdsbrunns värdshus är: ”läget, läget och läget”. Bland Bockholmengruppens krogar – däribland Nytorget 6, Nybrogatan 38 och Restaurang Bockholmen – är Djurgårdsbrunns värdshus den minst intressanta. Om det inte vore för placeringen invid en av Stockholms vackraste promenadstråk utmed Djurgårdskanalen skulle detta ställe inte vara mycket för världen.

Att sitta på terrassen en solig kväll, omgiven av boulespelande gäster, båtar som sakta puttrar fram och flanörer längs med strandpromenaden är ren sommarnjutning. Och det är inte matens förtjänst. Det är visserligen inget fel på den. Det mesta är hyggligt. Men varken meny eller rätter överraskar. Sådär lagom sommarsvenskt, med en liten fransk bistrotouch. Hyggligt mycket fisk och en obligatorisk ”från grillen”-avdelning. Inget att klaga på. Men heller inget att se fram emot. Tanken på att slå sig ner här en vinterdag, eller rent av en regnig sommardag, ter sig inte så lockande – även om vi vet att det ju går.
Matsalen inomhus saknar karaktär men vad värre är, toaletterna är inte fräscha och vid ett tillfälle saknas till och med toalettpapper och tvål, vilket självklart drar ner intrycket.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons