Jag vet allt det här. En internmedicinsk romanEn gastkramande debut

Annika Paldanius.
Annika Paldanius. Foto: Emelie Asplund

De tre perfekta läkarstudenterna Anna, Hanna och Filippa pluggar, festar och älskar i Göteborgsnatten. Tills det internmedicinska året – då allt kraschar. Sebastian Lönnlöv har läst en poetisk debut med säkert sammansatt intrig.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vännerna Hanna, Filippa och Anna går på läkarprogrammet och har nått fram till det internmedicinska året. De blandar tentor, laborationer och praktikplaceringar med att festa, glittra och älska i Göteborgsnatten. Filippa har en pojkvän och en lägenhet som alla är avundsjuka på. Hanna och Anna bor i samma studentkorridor och hittar alltid någon snygging att hångla med. De ska aldrig svika varandra. De ska dessutom bli perfekta läkare.

För att ens ta sig in på utbildningen har trion behövt högsta möjliga betyg. De tillhör en elit och ser sig själva som amasoner, kvinnliga krigare som inte kan såras, som kommer att klara allt livet lägger i deras väg. Särskilt Filippa framstår som en övermänniska. Alltid glad, alltid beundrad av sin omgivning. Men – självklart finns det ett men, annars vore boken inte särskilt spännande att läsa – under det år vi får följa dem blir det inre och yttre trycket för starkt.

Annons
Annons
Annons