Annons

Ett fasansfullt beslut fokus i Lanthimos nya film

Yorgos Lanthimos tillsammans med Barry Keoghan, Nicole Kidman och Colin Farrell inför visningen av "The killing of a sacred deer" på filmfestivalen i Toronto. Arkivbild.
Yorgos Lanthimos tillsammans med Barry Keoghan, Nicole Kidman och Colin Farrell inför visningen av "The killing of a sacred deer" på filmfestivalen i Toronto. Arkivbild. Foto: Chris Pizzello

Skräck? Drama? Komedi? Det är få regissörer som gör så svårdefinierade filmer som Yorgos Lanthimos – och det tycker han är en styrka.

Under strecket
TT
Publicerad

Nicole Kidman spelar den kvinnliga huvudrollen i Yorgos Lanthimos film "The killing of a sacred deer". Arkivbild.

Foto: Alastair Grant

Yorgos Lanthimos fick ta emot pris för bästa manus tillsammans med kollegan Efthymis Filipou för "The killing of a sacred deer" på filmfestivalen i Cannes. Arkivbild.

Foto: Thibault Camus

– Jag vill skapa en ton där åskådaren inte vet om det är tragiskt eller komiskt, säger den grekiske regissören till TT och tillägger:

– Det ska helst vara så abrupt att man vid en ny scen fortfarande är kvar i komiken eller tragedin. Och skräck? Jag för en dialog med genren. Jag undviker den inte, utan att det för den sakens skull blir skräckfilm.

Annons
Annons
Annons