Annons

Anders Lindblad:Blågrönt världsrekord i att inte våga ta ställning

Den grönblå majoriteten i Stockholm stad öppnar dörren för vinter-OS och Paralympics i Sverige 2026. Samtidigt klargör man att staden inte kommer att avsätta några ekonomiska eller personella resurser. Som att inte vilja ha kakan men gärna äta den om det blir kalas.

Publicerad

Sveriges olympiska kommitté, SOK, lämnade på fredagen in ansökan till IOK, den internationella olympiska kommittén, om att få arrangera OS och Paralympics 2026. Samtidigt öppnade den grönblå majoriteten i Stockholm stad dörren på glänt för spelen, dock med reservation att inte bidra med ekonomiska eller personella resurser, och inte heller axla något formellt ansvar för värdskapet.

”Däremot ställer vi oss välkomnande till att, om sådana spel arrangeras, upplåta Stockholms arenor och offentliga rum, för genomförande av deltävlingar av spelen, om SOK har intresse av att genomföra sådana i Stockholm. Sådana upplåtelser ska dock i sådant fall ske på kommersiella villkor och utan att belasta Stockholms skattebetalare”, skriver den grönblå majoriteten i ett pressmeddelande.

Hanna Öberg vann OS-guld i skidskytte och tilldelades Bragdguldet.

Foto: Andreas Hillergren/TT Bild 1 av 2
Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons