Annons
X
Annons
X

Ett billigt försök att smutskasta

REPLIK | BERNS

Rankka försöker ta hedern av mig och mitt parti genom att associera oss med Syndikalisternas metoder.
Josefin Brink

I ett par års tid har bemanningsföretagens representanter ömsom angripit mig med tillmälen i debattartiklar och utspel, ömsom försökt blidka mig med middagsbjudningar. Allt för att påverka min uppfattning om bemanningsföretagens roll på arbetsmarknaden. Det står naturligtvis alla organisationer fritt att lobba för sina intressen, men jag betraktar det som en förolämpning mot min integritet att nominera mig till ett pris och bjuda in mig till en ”Galakväll för bemanningsbranschen”.

Jag är själv medlem i Handelsanställdas förbund, och många av mina fackliga kamrater har fått känna på hur arbetsgivare hotat, utpressat och sagt upp fastanställd personal för att ersätta dem med inhyrd arbetskraft.

Annons
X

Detsamma gäller anställda i allt fler branscher. Problemet anses så stort av de fackliga organisationerna, att reglering av inhyrning var en av de högst prioriterade frågorna i avtalsrörelsen. Det är alltså knappast någon apart åsikt jag och Vänsterpartiet företräder.

Nu har Stockholms handelskammares vd Maria Rankka dragit en lans för sina vänner i bemanningsbranschen och kritiserar mig för att jag tackade nej till att delta vid galan på Berns. Rankka försöker ta hedern av mig och mitt parti genom att associera oss med Syndikalisternas metoder i samband med blockaden mot Berns.

Låt mig vara fullkomligt tydlig på den punkten: Jag sympatiserar inte med Syndikalisterna och Vänsterpartiet försvarar inte de metoder de använt i samband med blockaden.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Jag är, som sagt, själv medlem i ett LO-förbund. Men att delta i en gala med en arbetsgivarorganisation på ett ställe som är försatt i blockad, alldeles oavsett vad jag anser om den blockaden, är mig ändå helt främmande. Det begriper även Maria Rankka. Jag betraktar hennes utfall som ett billigt försök att smutskatsa en politisk motståndare.

  JOSEFIN BRINK (V)

  arbetsmarknadspolitisk talesperson

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X