Katrin satsar på en hälsosam livsstil.
Katrin satsar på en hälsosam livsstil. Foto: Privat
Perfect Guide

"Ett av mina nyårslöften är att äta mindre kött"

Hälsoentreprenören och bloggaren Katrin Zytomierska hinner med både pulkaåkning och nattklubbsbesök under en vanlig helg.

Fredag eftermiddag. Jag lämnar Clean Eatings kombinerade kontor och butik på Karlavägen för att hämta barnen i Gustaf Adolfsparken. Bingo, deras pappa, är också där, och precis som vanligt vill de åka hem i hans multi-van, så jag får köra hem själv i min lilla Merca.

Annons

Går in och handlar på ICA Esplanad, bland annat ingredienserna till Ringos favorit: jordgubbssmoothie. Medan jag fixar mat leker Bingo med Ringo och Rambo: de spelar Skylanders, vilket är alldeles för avancerat för mig.

Medan jag fixar mat leker Bingo med Ringo och Rambo: de spelar Skylanders, vilket är alldeles för avancerat för mig.

Vi äter middag ihop, sen nattar Bingo barnen innan han åker hem till sig. Jag ser ett avsnitt av tv-serien The Affair. Är helt uppslukad, för någon som just gått igenom en separation har serien extremt hög igenkänningsfaktor.

På lördagen väcker Rambo mig klockan sju. Jag släpar mig upp och sätter på en Youtube-film med barn som öppnar Kinderägg. Han är besatt av dem. Går och lägger mig igen och sover vidare till nio.

Sedan äter vi frukost ihop, barnen kollar Netflix och jag njuter av att inte behöva stressa iväg till dagis direkt efter maten. Men ganska snart blir stämningen hysterisk, mina killar kräver stimulans, så vi går till Humlan, där Bingo möter oss, och så åker vi pulka ihop. Ringo åker på Floras kulle och Rambo i den lilla backen nedanför parkleken.

Efteråt promenerar vi till Fältan, där jag gör några ärenden innan vi sätter oss på nyöppnade restaurangen Slagtis som ligger i ljusgården framför Sabis. Den är verkligen jättebra, vi äter laxtartar och svampsoppa.

På kvällen går barnen och Bingo hem till honom och jag går till Milles och äter middag med mina tjejkompisar. Normalt brukar jag beställa råbiffen, men ett av mina nyårslöften är att mindre kött, det är helt enkelt inte hälsosamt, så jag tar en röding och dricker chablis. Dricker även några moscow mules innan vi går vidare: först en sväng till Teatergrillen och därefter till nattklubben Fou.

Därinne känns det som en ungdomsgård – fast 25 år senare. Det var ett glapp på några år när de flesta satt hemma med sina småbarn. Nu har barnen blivit äldre och många av paren har separerat, och helt plötsligt träffar man sina bekanta vid en bardisk igen istället för vid gungorna. Det är kul, nästan som innan jag fick barn. Jag behöver inte tänka på att kliva upp tidigt och sätta på Kinderägg-filmer morgonen därpå, så jag stannar kvar sent.

Nu har barnen blivit äldre och många av paren har separerat, och helt plötsligt träffar man sina bekanta vid en bardisk igen istället för vid gungorna.

På söndagen sover jag ut ordentligt. Kollar på Nyhetsmorgon, dricker kaffe, äter två ägg och förbereder mig inför inför veckan som kommer. Med två barn blir det väldigt mycket logistik: utflykter, simskolor, taekwondo och lite andra aktiviteter ska pusslas in i almanackan. Beställer veckans mat från Mathem och tvättar en massa kläder.

Framåt eftermiddagen promenerar jag ner på stan och möter min väninna Carro på Riche. Vi dricker ett glas vin, sen går jag till NK och tittar en stund.

På kvällen ser jag ytterligare några avsnitt av The Affair innan jag somnar.

Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Till Toppen