Annons

Ett år med Occupy Wall Street

Under strecket
Publicerad

Peter Martin, New York: – Intentionerna var goda. Analyserna var korrekta. Men PR-arbetet var ett fiasko. Occupy Wall Street har ännu inte lyckats få ut sitt budskap till de som de faktiskt slåss för, till den vita medelklassen och de fattiga.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 1 av 28

Robert O'Hara, Miami: Jag var själv involverad men efter den sista stora demonstrationen tyckte jag att allt föll samman, det fanns ingen kvar som styrde upp allt. Dessutom var det för mycket vit medelklass över Occupy. De har ingen framtid i USA.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 2 av 28

Sam Fong, New York: – De slåss för en bättre sak, en bättre värld och jag förstår varför de har varit tysta så länge nu. Med polisen som gick så hårt åt dem kan det vara klokt att ligga lågt ett tag innan man kommer tillbaka med full kraft.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 3 av 28

Sonya Reed, Memphis: De kommer aldrig lyckas nå någon förändring eftersom de aldrig får med sig media. Gruppen har inte tillräckligt många starka budskap som gör att fokus stannar kvar på dem. Media jagar hela tiden nästa grej, nästa händelse.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 4 av 28

Sophia Pendl, New York: – Jag förstår aldrig riktigt vad det var de ville uppnå. Att förhindra tunnelbanan från att fungera, som man gjorde, är knappast rätt sätt att göra förändringar på Wall Street. De får bara fler fiender som de håller på.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 5 av 28

Stacy Pagan, New York: – De borde komma ut på gatorna igen och protestera, jag stödjer verkligen deras idéer för det här landet behöver förändras i grunden. Regeringen ljuger för oss om allting och Occupy vill avslöja de här lögnerna.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 6 av 28

Terrance Pritchett, Sacramento: Världen styrs av stora företag och det är smått naivt att tro att man kan förändra det. Occupy har ett motiv men allt de egentligen har gjort är att peka finger. Vill man lyckas måste man komma med konkreta och bra idéer.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 7 av 28

Vashti Murray, Rockford: – Dom har bra idéer men istället för att fajtas för de tankarna, så förstörde de för sig själva med att bara skita ner området där de befann sig och röka marijuana. De måste omgruppera sig. De kan inte skapa förödelse och förstöra saker.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 8 av 28

Alberto Cardagena, San Francisco: – Bankerna gör det inte lätt för människorna att komma på fötter, de lånar knappt ut några pengar längre och vill ta betalt bara för att man ska ha kunna spara sina pengar hos dem. Så Occupy har motiv för sina åsikter. Jag tycker de ska kämpa vidare.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 9 av 28

Anne Sheridan, New York: – På det stora hela så förändrade de tyvärr ingenting eftersom de saknade den kraft som behövs för att angripa finansindustrin. Jag önskar jag vore mer hoppfull om deras framtid, men jag tror inte de kommer få gehör för sina idéer.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 10 av 28

Bob Martin, Washington: – De har en poäng men saknar trovärdighet. De har inte förändrat någonting, har inget egentligt budskap och står utan lösning på vad de ser som ett problem. Ska Occupy Wall Street ha någon framtid måste de bli mer mainstream, sälja in sig bättre.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 11 av 28

Calvin Lewley, New York: – Även om jag inte håller med om allt som Occupy säger, så har de poänger. Däremot har de använt sig av konstiga sätt för att få ut sina budskap. Att ständigt drabbas samman med polisen kan väl ändå inte vara det bästa sättet?

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 12 av 28

Chris Alberti, Detroit: – Occupy kom från ingenstans och kan mycket väl ta fart framöver, men det behövs att någonting sparkar igång det igen. I och med att man lyckades förändra hur folk tänker, med de 99 procenten som ett slagord, så har man en grund att stå på.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 13 av 28

Chris Santana, Dallas: – Jag önskar dem verkligen all lycka till, men de har inte lyckat sälja in sitt budskap alls. Allra minst när saker och ting började urarta med poliskbråk och att försöka stänga ner tunnelbanan. Om de samlar sig kan det finnas en plats för dem.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 14 av 28

Dean Gibson, New York: – Min första tanke: Finns Occupy fortfarande? Jag tror att det är svårt att få fäste i just New York. Vi gör inte uppror här och dessutom är polisen och myndigheterna väldigt starka.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 15 av 28

Ed Daly, New York: – De borde gripas för sina fånerier! Occupy Wall Street har en organisation som är så spretig att de själva knappt ens vet vad de protesterar emot. Många av dem är bara hemlösa själar som har dragits till det här för att det är spännande.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 16 av 28

Elizabeth Murphy, New York: – Jag tyckte det verkade som att det var väldigt många involverade i början och jag hoppades att de skulle ha uppnått något vid det här laget. Men faktum är att de inte har förändrat någonting, och dessutom syns de inte längre.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 17 av 28

Gary Solow, New York: – Det var nog många som var ärliga med sina mål, men det barkade rätt fort utför med historier om våldtäkter, nedsmutsning och stölder. Det extrema slog det tillbaka mot gruppen. Vill man lyckas måste man fokusera på 1 sak, inte 50 olika.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 18 av 28

George Kellar, New York: – Alla på Wall Street är skurkar! Det finns ingen möjlighet i världen att de kan göra av med alla pengar de får och det måste till en förändring här. I brist på andra organisationer som är mer slagkraftiga så får vi hoppas att Occupy kan lyckas.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 19 av 28

Hannah Peters, Baltimore: – Det är, eller kanske var, en ärlig organisation med bra intentioner. Men det verkar som att de saknar ledarskap. Så länge det kommer att vara fallet så har de nog inte mycket att bidra med i den här världen. I USA måste man vara tydlig med sina mål.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 20 av 28

Jane Kelly, Chicago: – Det var allt för länge sedan någon protesterade mot något i det här landet, så det var bra att de i alla fall försökte göra sin röst hörd. Men blir de för radikala kan det slå tillbaka mot dem själva. De borde fortsätta kämpa!

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 21 av 28

Jeff Thomas, New York: – De slåss för en god sak eftersom USA är allt annat än rättvist idag. Men de har inte lyckats ändra någonting alls. Som jag ser det så finns det för mycket bråk inom gruppen om vad man vill uppnå.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 22 av 28

Kernita Miller, Chicago: – Finns de ens fortfarande? Jaha. Nåväl. Ska de lyckas så måste det bli ännu värre först i USA, först då kanske folk är redo att sluta upp på allvar. Inte minst gäller nog det i New York som är en väldigt politisk stad och där Wall Street faktiskt är viktigt.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 23 av 28

Mia Buttner, San Francisco: – Bra idéer, men sättet som de har fört ut sitt budskap har varit ett fiasko. Jag har tyvärr en dålig bild av dem, av allt tältande och att många dras dit bara på grund av att det är kul med något nytt. Kanske kan de leva upp igen om Romney vinner valet?

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 24 av 28

Michelle Phelps, New Orleans: – Jag är för att alla ska få göra sin röst hörd, men det fanns aldrig något behov av Occupy Wall Street. Vi behöver inte kaos på våra gator och det var det enda de skapade. Vi är inte så i USA, vi vill inte ha någon arabisk vår här.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 25 av 28

Naomi Leconte, New York: – Jag tyckte verkligen om att de tog studenternas parti, att de slogs för oss och våra möjligheter, men förvånansvärt nog så åstadkom de ju inga faktiska förändringar. I alla fall har de inte påverkat min vardag alls.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 26 av 28

Otto Yu, New York: – De hade goda intentioner och jag förstår varifrån deras ilska kommer. Och de har nog lyckats föra in sina synpunkter i politiken, vilket är behövligt. Men om de har någon plats i USA är det dags att bevisa det eftersom det är valår.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 27 av 28

Palma Conton, New York: – Jag tycker de ska ha beröm för att de drog upp hur pengarna fördelas och satte det på agendan. De kanske inte har lyckats fullt ut men de har bra intentioner och jag hoppas de kommer lyckas.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 28 av 28

Peter Martin, New York: – Intentionerna var goda. Analyserna var korrekta. Men PR-arbetet var ett fiasko. Occupy Wall Street har ännu inte lyckats få ut sitt budskap till de som de faktiskt slåss för, till den vita medelklassen och de fattiga.

Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT Bild 1 av 1
Peter Martin, New York: 

– Intentionerna var goda. Analyserna var korrekta. Men PR-arbetet var ett fiasko. Occupy Wall Street har ännu inte lyckats få ut sitt budskap till de som de faktiskt slåss för, till den vita medelklassen och de fattiga.
Peter Martin, New York: – Intentionerna var goda. Analyserna var korrekta. Men PR-arbetet var ett fiasko. Occupy Wall Street har ännu inte lyckats få ut sitt budskap till de som de faktiskt slåss för, till den vita medelklassen och de fattiga. Foto: FOTO DANIEL KEDERSTEDT
Annons
Annons
Annons