Annons

Ett år fullt av äventyr

AKTIVA HELGER Varje helg i ett helt år har Gunnika Isaksson-Lutteman gett sig ut på olika aktiviteter. Några nära, andra längre bort. Det har givit mer energi än det krävt.

Publicerad

Hon är ingen extrem äventyrare och hon tävlar inte i någon sport. Däremot älskar Gunnika Isaksson-Lutteman att vara ute i naturen. Hennes största passion är telemarksåkning och på sommaren paddlar hon gärna kajak. Men tidigare var planerna fler än utflykterna.

–Jag brukade alltid sitta och prata om alla ställen som jag ville besöka och allt jag ville göra. Min pojkvän blev väl trött på att lyssna på mig hela tiden. Det var hans förslag att jag skulle ta tillvara helgerna och utnyttja dem för att göra allt jag ville, berättar Gunnika Isaksson-Lutteman som är doktorand vid Uppsala universitet.

Hunden var ett ständigt sällskap på alla äventyr

Foto: TOMAS ALMBO Bild 1 av 6

Surfing i Hoddevika Norge. Juli

Foto: TOMAS ALMBO Bild 2 av 6

I påskas begav sig Gunnika Isaksson-Lutteman till Helags för en tur upp på Sveriges sydligaste glaciär.

Foto: TOMAS ALMBO Bild 3 av 6

När Gunnika Isaksson-Lutteman besökte paddlade i Ålands skärgård hittade de en perfekt klätterklippa ”som man kunde plumsa rätt ner i vattnet från! Bätter säkring finns inte”.

Foto: TOMAS ALMBO Bild 4 av 6

Mälaren i februari då vi (jag, Tomas och Diesel) åkte långfärdsskridskor

Foto: TOMAS ALMBO Bild 5 av 6

I juli testade Gunnika Isaksson-Lutteman att åka Downhill för första gången. Här sitter hon i liten VM 6:an i Åre på väg upp.

Foto: TOMAS ALMBO Bild 6 av 6
Annons
Annons
Annons
Annons