Ett år av saknad

För drygt ett år sedan mördades hennes dotter. Nu i veckan tas beslutet om den 38-åring i Malmö som misstänks för mordet, plus ytterligare fem mordförsök, ska omhäktas. Igen.
– Min sorg har gått in i en ny fas. Nu måste jag ta in att ­någon verkligen sköt Trez, säger Jeanette Persson West.

Under strecket
Publicerad

”När Trez dog blev jag inte tokig, jag satte mig inte ens på golvet och skrek. Jag gjorde ingenting. Stängde bara av totalt.”

Foto: DANIEL NILSSON

Hon drömde om att bli flygvärdinna. Hon drömde om att gifta sig och få många barn. Hon sköts en fredagskväll innan hon ens blivit riktigt vuxen. På ett bord hemma hos familjen Persson West i Skåne står bilden på Trez.

Foto: DANIEL NILSSON

Jeanette Persson West´s dotter Therese West är det enda offret som har dött av Lasermannens skott.

Foto: DANIEL NILSSON
Annons

Det började som en helt vanlig fredagskväll. Mitt i Doobidoo ringde hennes dotter Trez och berättade att hon var hos en kompis. De hade hyrt en film, skulle ha myskväll. Samtalet blev kort, efter ett ”vi ses i morn, hälsa pappa”, la Trez på luren. Jeanette Persson West kunde återgå till tv-programmet, mammatryggad.

Klockan tre på natten knackar det på dörren till familjens hus strax utanför Ystad. På trappan står två poliser som ber dem skynda sig. Deras dotter är skadad, ligger på sjukhuset i Malmö.

Annons
Annons
Annons