Ett andligt smörgåsbord

NY TREND Små grupper av sökare som hittar likasinnade, ratar uttolkare och vill höra om varandras personliga erfarenheter av ”något större”. Det är inget udda fenomen i Stockholms city, det är en del av en religiös rörelse som pågår i hela västvärlden. New Age är ute. Subjektiv spiritualitet är inne.

Under strecket
Publicerad
Kikki-Maria Kairvar sa upp sig från jobbet som marknadschef på 
Ericsson 2003 och startade den ideella föreningen G16. Det har blivit ett nätverk för dem som vill prata om livsfrågor och andlighet. Foto: FELIPE MORALES

Kikki-Maria Kairvar sa upp sig från jobbet som marknadschef på Ericsson 2003 och startade den ideella föreningen G16. Det har blivit ett nätverk för dem som vill prata om livsfrågor och andlighet. Foto: FELIPE MORALES

Annons

Meningen var att de skulle bilda en förening för andliga samtal, föreläsningar och gemenskap. Medlemsavgiften skulle finansiera föredragshållarna. Ett 50-tal anslöt sig snabbt.

Men Kikki-Maria Kairvars initiativ stagnerade. Verksamheten gick trögt, trots att medlemmarna haft så starka behov av att få träffa likasinnade och prata om sina subjektiva, andliga erfarenheter. Någonting med formen –en klubb med årsavgift –tycktes skapa ett motstånd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons