Annons

Etanol är mycket bättre för miljön än bensin

Biogas är miljömässigt bättre än etanol, men etanol är mycket bättre än bensin. Etanolbränslet, E85, är ett viktigt bränsle som kan ta oss från fossilbränsleberoendet, det är också det enda importerade bränsle på vilket det ställs hårda krav utöver det som har att göra med teknik. Trots detta väljer finansdepartementets expertgrupp, under ledning av Junilistans Sören Wibe, att bli ett språkrör för en extremt negativ syn på biodrivmedel (19/1).

Under strecket
Publicerad

Gröna Bilister har alltid haft en teknikneutral syn på bränslen och motorer. Vi behöver bilen, men den försvinner om vi inte kan minska dess miljöpåverkan. Ett sätt att minska påverkan är att öka användningen av biobränslen.

Etanolen har varit mycket omdiskuterad de senaste åren, men är faktiskt det enda importerade bränsle på vilket det ställs hårda krav utöver rent tekniska. Det är bra med krav, Gröna Bilister vill ha samma tuffa sociala och miljömässiga krav på all bränsleproduktion. Oavsett om det gäller diesel från Ryssland eller etanol från Brasilien.

Annons
Annons
Annons