Annons

ETA-bomber på Mallorca

Tre bomber exploderade på barer i Palma de Mallorca på söndagen. ETA hade varnat innan, och delar av staden blev avspärrade.

Under strecket
AFP, TT
Uppdaterad
Publicerad

Laddningarna var svaga och inga personer skadades.

Den baskiska terroriströrelsen hade på förmiddagen varnat i ett telefonsamtal till en taxifirma i Baskien om att flera sprängladdningar skulle smälla på Mallorca mellan klockan 12 och 18.

Vid halv tre hörde gästerna på baren La Rigoletta nära stranden i Palma ”en stark smällare”. Baren var fullsatt, men utrymdes efter explosioner, uppger brandkåren för tidningen El Mundo.

Det visade sig vara en svag sprängladdning gömd i en ryggsäck under taket till damtoaletten. Den åstadkom lite skador på köket till en angränsande restaurang.

Ytterligare en bomb på en närbelägen bar detonerades av polisens egna bombexperter vid fyratiden, och tidigt på kvällen rapporterades en tredje smäll på ännu en bar.

250 meter av stranden med intilliggande restauranger hade vid det laget spärrats av, liksom angränsande gator och området kring nyrenoverade Hotel Palaciao Avenida som finkammades för ytterligare bomber, skriver El Pais.

Polisbevakningen har varit stark på Mallorca sedan 30 juli, då ett attentat dödade två poliser.

ETA tog på sig ansvaret för det dådet och flera andra i en skrivelse överlämnad på söndagen till tidningen Gara.

Madrid TT-AFP

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons