SvD Perfect Guide
Annons

Estelle Nordenfalk: Vet ni vad det högst rankade ordet på Tinder är?

Yogaexperten Estelle Nordenfalk om att yoga visat sig vara ett framgångsrikt ord på dejtingappen Tinder.

Text: Estelle Nordenfalk - 17 januari 2019

Om du som man skriver i din Tinder-beskrivning att du är intresserad av yoga är sannolikheten hög att du får många matchningar.

Det har nämligen visat sig att yoga är en av de mest framgångsrika orden på dejtingappen, det ord som får toppnoteringar i ranking.

Otroligt intressant, tycker jag, men vad läser vi in i det? Vad är det vi är ute efter egentligen?

Naturligtvis handlar det inte om att vi särskilt ser fram emot att dejta en vig kille, även om det kan vara äventyrligt i sig. Nej, jag tror att det handlar om helt andra saker.

Jag tror att vi ser framför oss en man som har tröttnat på sitt egna ego. En man som inte längre orkar prata och mala om sig själv.

En som inte längre finner någon mening i att låtsas vara intresserad när andra pratar, för att egentligen bara vänta på att de ska tystna så att han får ordet igen och kan mässa vidare.

Vi orkar helt enkelt inte med det längre!

Kan det också vara så att vi läser in att detta är en man som inte har pengar som sitt främsta mål och mening i allt han gör.

En man som förstår att racet aldrig tar slut, som har insett att det alltid kommer att finnas någon annan som har mer och att tävlingen till slut bara leder till en känsla av tomhet.

Är det därför vi blir nyfikna?

Någon som därför har börjat intressera sig för och ifrågasätter sin värdegrund och är beredd att omvärdera saker. Det är modigt att titta inåt och våga omvärdera.

Är det modet och sårbarheten i kombination som vi finner attraktivt?

Det kan ju nämligen till slut bli ganska långtråkigt med någon som står still och är fast i sina uppfattningar. Fast i sina jargonger och storys, som i värsta fall går ut på den egna förträffligheten. Är det längtan bort ifrån det som vi uppmärksammat?

Hur som helst är det positivt om toppnoteringarna beror på attraktionskraften i det mer empatiska och utforskande förhållningssättet till livet.

Den ger oss nämligen ytterligare en fingervisning om att den egocentrerade mannen inte längre är den mest framgångsrika!

Annons