15-åringens advokat: ”Han ville bli skjuten”

Ett stort mediauppbåd på plats vid tingsrätten i Lund vid rättegången mot den 15-åring som misstänks för skolattacken på Källebergsskolan i Eslöv.
Ett stort mediauppbåd på plats vid tingsrätten i Lund vid rättegången mot den 15-åring som misstänks för skolattacken på Källebergsskolan i Eslöv. Foto: Johan Nilsson/TT

Pojken som knivhögg en lärare i Eslöv ville bli skjuten av den förste polismannen som ingrep, säger försvarsadvokat Leif Persson när rättegången om skolattacken inleds i Lunds tingsrätt.

– Den här situationen har för polisen varit riktigt allvarlig, säger Persson.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Merparten av rättegången kommer att hållas bakom stängda dörrar, eftersom den åtalade bara är 15 år och uppmärksamheten kring målet är så stor. Ett stort medieuppbåd fanns på plats i domstolen, men mediernas representanter fick bara ta del av rättegångens första timme.

Femtonåringen satt bredvid sin advokat med händerna samlade framför sig på bordet och lyssnade uppmärksamt när åklagaren förklarade varför han åtalas för mordförsök på sin lärare, grova hot mot andra skolanställda och elever och grovt hot mot polisen som var först på plats efter knivdådet den 19 augusti.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons