Annons

ESC-vinnaren: Jag vill göra musik som berör

Med låten "Arcade" kammade han hem segern i Eurovision Song Contest i våras. Nu är Duncan Laurence på besök i Sverige för ett framträdande på "Allsång på Skansen" och för att skriva ny musik.

– Stockholm är en av de platser som jag åker till för att hitta inspiration, avslöjar han.

Under strecket
Cecilia Burman / TT
Publicerad

ESC-vinnaren Duncan Laurence är på Sverigebesök för att medverka i "Allsång på Skansen". "Jag har förstått att det är stort. Vi har inget liknande program i Nederländerna, men vi borde lära från er och starta ett", säger Laurence.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Med låten "Arcade" har Duncan Laurence inte bara erövrat vinnartiteln i Eurovision Song Contest, utan även topplistorna i Nederländerna. Nu väntar en Europaturné och ny musik är på gång.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Som barn mobbades Duncan Laurence i skolan. "Jag låste in mig själv och skrev låtar, för jag kunde uttrycka mina känslor via musiken. Det blev en trygg plats där det var okej att begå misstag utan att andra dömde mig, en plats där jag kunde vara stolt över den jag var".

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Det är inte första gången som Duncan Laurence är här. Stockholm är lite som ett andra hem för Eurovision-stjärnan, som skrev vinnarbidraget "Arcade" tillsammans med Joel Sjöö. Han är på sprudlande humör när han kommer till intervjun, direkt från en studioinspelning med den svenska kollegan. Tillsammans värker de fram en ny låt som så småningom ska släppas i form av en singel.

Exakt när vill Laurence inte avslöja.

Annons
Annons
Annons